Met de 100% minerale, ecologische kalkverf van Mia Colore creëert u een warme en unieke sfeer. Tot op de dag van vandaag blijft deze unieke verf jong en oud al eeuwen boeien. Deze prachtige, milieuvriendelijke kalkverf, die door Mia Colore op traditionele wijze wordt bereid, is te herkennen aan de unieke kleurschakeringen, genuanceerde en poederige uitstraling. De authentieke sfeer die de verf brengt aan uw muren wordt daarbij met de tijd mooier en mooier.

 • Verkrijgbaar in 67 kleuren
 • Genuanceerde, poederige uitstraling
 • Ecologisch
 • Milieuvriendelijk
 • Vochtregulerend
 • Uitstekende dekking
 • Rustiek uiterlijk

De kalkverven van Mia Colore zijn verkrijgbaar in 1,0 en 2,5 liter. Kies uit één van de 67 stijlvolle Italiaanse kleuren bij de Mia Colore Dealer.

Eigenschappen Mia Colore kalkverf

Kalkverf - Calce Vernice, is één van de oudste en meest traditionele verfsoorten welke  ver voor Christus zijn oorsprong vond. Mia Colore kalkverf is ‘ademend’, ecologisch en daarmee een milieuvriendelijk soort verf. Mia Colore kalkverf is 100% mineraal met natuurlijke pigmenten.
Ideaal geschikt  om uw interieur een uniek warme uitstraling te geven.

 • Uitstekende dekking
 • Zeer waterdamp doorlatend
 • Onbrandbaar
 • Bacterie- en schimmelwerend
 • Lage VOS (Vluchtige Organische Stoffen)

Onderhoud van de Kalkverf

Door haar vele bijzondere eigenschappen en eenvoud in onderhoud is deze verf ideaal voor iedere ruimte. Zelfs in natte ruimtes, als een badkamer, is kalkverf zeer geschikt. Let er echter wel op dat het niet gebruikt kan worden bij een bad of in de douche, dit kan vlekken veroorzaken. Kalkverf van Mia Colore geeft niet af, is daarentegen niet afwasbaar, maar is wel te beschermen met de matte vernis – Vernici.
Deze vernis is goed af te nemen en doet geen afbreuk aan het unieke uiterlijk van de Mia Colore kalkverf.

 

Kalkverf aanbrengen

Kalkverf kan met een gewone blokkwast, spons of doek worden aangebracht. Kalkverf kan worden toegepast op vele ondergronden als latex, bepaalde behangsoorten, stucwerk/pleister en hout. Voor het neutraliseren van een bestaande ondergrond adviseren wij deze altijd voor te behandelen met onze speciale muurprimer – Muro di Primer, welke een minerale ondergrond voor de kalkverf biedt. Belangrijk is om de kalkverf ineens aan te brengen, nat in nat. Werk in verticale banen voor het juiste resultaat, dus niet als eerste de randen doen en of in blokken werken. Werk een wand in zijn geheel van hoek tot hoek af zonder onderbreking. Kalkverf kunt u niet bijwerken zonder een afwijking in kleur. De ondergrond dient coherent, stof -  en vetvrij te zijn. Vraag voor aanvang uw Mia Colore dealer om de leidraad kalkverf aanbrengen.

Technieken

Het verkrijgen van verschillende kalkverf effecten als gewolkt, wildverband (kriskras) of streperig is gewoon een kwestie van doen. De effecten kunnen worden versterkt of worden afgezwakt door verdunning met water, het kiezen tussen een kalkkwast, een spons of een doek. Betoneffecten, kunnen met Mia Colore kalkverf uitstekend worden gerealiseerd, uw dealer informeert u hier graag over, maar kalkverf is ook zeer goed te spatelen, voor een extra authentieke uitstraling. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Gewolkt of streperig effect

Een gewolkt effect ontstaat door het aanbrengen van de kalkverf in draaiende bewegingen met een kalkkwast, spons of doek. Creëer een streperig effect door het onregelmatig aanbrengen van de kalkverf met een kalkkwast in verticale richting van plafond tot plint, of kies voor een zgn. wildverband door kriskras te werken. Dit zijn de meest gebruikte toepassingen, maar onze dealers geven geregeld workshops om u de technieken nog beter bij te brengen waardoor u zelf kunt bepalen welke techniek uw voorkeur heeft.

Toevoegen van water

Het toevoegen van water kan de verf eenvoudig verwerkbaar maken maar heeft bovendien invloed op de kleur en uitstraling. De kalkverf kan tot 1:1 verdund worden. Afhankelijk van de dikte van de verf adviseren wij: De 1e laag ca. 15 tot 30% en de 2e laag ca. 15% te verdunnen. Voorkom eventueel kleurverschil door de verhoudingen van verdunning bij meerdere blikken gelijk houden.

Stof droog:

Mia Colore kalkverf is na 2 tot 3 uur stofdroog. Wanneer u een nieuwe laag aanbrengt is het aan te raden een droogtijd van 8 uur te hanteren. Indien u gaat nabehandelen met een vernis dient u minimaal 7 dagen te wachten tot deze is uitgehard.

Houdbaarheid

Minimaal 6 - 12 maanden houdbaar in onaangebroken verpakking, op een droge vorstvrije plaats.

Beperkingen:

Niet gebruiken wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 5°C is.

per pagina
per pagina
© 2015 - 2022 LivingBest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel